باسمه تعالی چهارمین کنفرانس حسابرسی داخلی موسسات اعتباری (چالشهای حسابرسی تعهدات اکچوئری در بانکها) |
![]() |
با حضور:
![]() |
سخنرانان:
|
![]() |
مخاطبین: |
معاونت نظارت بانك مركزی، اعضای هیأت مدیره، مديران ارشد حسابرسی داخلی، حسابداری مالی، حسابداری مدیریت، رفاه و امور بازنشستگان و اعضای كميتههای حسابرسی بانكها و مؤسسات اعتباری، حسابرسان مستقل بانكها در سازمان حسابرسی و مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ايران و سازمان بورس و اوراق بهادار (اداره حسابرسی و گزارشگری مالی، معاونت ناشران)، مرکز محاسبات اکچوئری، انجمن محاسبات بیمه و مالی ایران |
زمان برگزاری: سه شنبه 30 اردیبهشت ماه 1404 ساعت برگزاری: 8:00 الی 12:30 هزینه برگزاری: 4/900/000 تومان به صورت خالص(به ازای هر نفر) حداقل تعداد نفرات از هر بانک 3 نفر |
محورهای کنفرانس |
سخنرانان و عناوین سخنرانی ها: |
پیچیدگی ها و چالش های تعیین مفروضات در محاسبات تعهدات صندوق های بازنشستگیسخنران: دکتر رضا افقی |
انجام محاسبات مربوط به تعهدات صندوقهای بازنشستگی، دارای ظرایف و پیچیدگیهای خاص خود می باشد. اهمیت انجام این محاسبات زمانی دو چندان خواهد شد که بدانیم خروجی محاسبات، بر افراد بسیاری، اعم از نسل حاضر و نسلهای بعدی تأثیرگذار خواهد بود. دراین خصوص باید در نظر داشت که کمتر یا بیش از حد برآورد نمودن تعهدات، حتی بدون درنظر گرفتن تأثیرات بین نسلی، عواقب نامطلوبی بر گروههای مختلف (نظیر صاحبان صندوق، اعضای صندوق، سرمایه گذاران در بازار سرمایه و سایر ذینفعان) که ممکن است دارای تضاد منافع نیز باشند، تحمیل مینماید.
انتخاب مفروضات اساسی، شامل نرخ تنزیل، نرخ افزایش حقوق و دستمزد و نرخ افزایش مزایای بازنشستگان، با هدف دستیابی به خروجیهای محاسباتی قابل اتکا درخصوص تعهدات صندوقهای بازنشستگی، چالشی بنیادی و اساسی می باشد. لذا در این نشست تلاش خواهد شد که زوایای این امر، با مرور استانداردهای حسابداری و آکچوئرال و همچنین تجربه صندوقهای بازنشستگی برخی کشورهای منتخب، مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
مروری بر مدلهای رایج جهت اکچوئری هزینه های عرفی و درمان کارکنان بانکهاسخنران: دکتر امیرتیمور پاینده |
بررسی روند تغییرات هزینههای درمان صندوقهای بازنشستگی در پنج سال گذشته نشان میدهد که هزینههای درمان بسیاری از صندوقهای بازنشستگی، بیش از سه برابر افزایش پیدا کردهاند. از طرف دیگر متغیرهای جمعیتی نشان میدهند که نرخ رشد بیمهشدگان در 5 سال اخیر حدود 10 درصد، نرخ رشد مستمری بگیران حدود 26 درصد و به طور متوسط سن بازنشستگان ۵ سال افزایش پیدا کرده است (پدیده سالمندی). بیتوجهی به این واقعیتها، نه تنها بر تأمین مالی و کیفیت ارائه خدمات بیمهگران اثر میگذارد بلکه ممکن است آثار سوء اقتصادی- اجتماعی نیز در پی داشته باشد. متأسفانه در حال حاضر برآورد هزینههای درمان صندوقها بر اساس روش های عرفی و بدون ارائه مدلهای اکچوئری انجام میشود. در این سخنرانی پس از مرور بر روشهای جهانی (ارائه شده توسط سازمان جهانی کار و بانک جهانی) ضرورت توسعه مدلهای بومی مورد تأکید قرار میگیرد.
بررسی الزامات گزارشگری مالی طبق استانداردهای حسابداری ایران و IFRS
سخنران: دکتر حمیده اثنی عشری |
امروزه اغلب شرکتها به منظور مدیریت نیروی انسانی متخصص خود از انواع مزایای غیرمستقیم کوتاهمدت و بلندمدت بهره میبرند. مزایای خدمات درمانی، مزایای بازنشستگی، مزایای پایان خدمت کارکنان، مزایای از کارافتادگی، مزایای بهرهمندی از مرخصیهای کوتاه مدت یا بلندمدت با حقوق و تعلق سهام از جمله مزایای رایجی هستند که به منظور افزایش رضایت کارکنان یا نگهداشت کارکنان متخصص مورد استفاده قرار میگیرند. حسابداری و گزارشگری برخی از این مزایا با پیچیدگیها و چالشهایی همراه است که آگاهی از آن ها می تواند مسیر شرکت را در فراهمسازی پیش شرط های گزارشگری آنها هموار کند. حسابداری و گزارشگری مزایای بازنشستگی یکی از چالش برانگیزترین مزایا برای شرکتهایی است که مدیریت آن را به طور مستقیم یا به همراه سایر شرکتها (به طور مشترک) بر عهده دارند.
مرور تجارب بين المللی در مديريت بهينه صندوق های بازنشستگی سخنران: دکتر نرگس اکبرپور روشن |
بررسی روند اصلاحات در صندوقهای بازنشستگی کشورها نشان میدهد که به طور کلی، این اصلاحات در جهت پایدارسازی صندوقها، متناسبسازی آنها با آیندۀ بازار کار و تغییرات جمعیتی، و گسترش آزادی و انتخاب برای افراد بوده است. در همین راستا، معرفی و بسط لایههای تکمیلی بازنشستگی، مبتنی بر نظام حق بیمه معین، در چهارچوب نظام تأمین اجتماعی چند لایه در دستور کار بسیاری از کشورها قرار گرفته که ضمن ایجاد تنوع منابع درآمدی برای بازنشستگان، ریسک کفایت مزایا را در لایههای بالاتر بر عهدۀ بیمهشدگان قرار میدهد. در این خلال، بسیاری از صندوقهای بازنشستگی شغلی نیز، در سطوح بالاتر از مستمری پایه، از نظام مزایا معین به سمت حق بیمه معین حرکت کردهاند. آشنایی با تجربۀ کشورهای پیشرو در اصلاحات نظام بازنشستگی، بهویژه صندوقهای شغلی، میتواند حاوی درسها و آموزههای مهمی برای اصلاح در صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها باشد.
چالشها و راهکارهای تغییر طرحهای بازنشستگی مزایای معین به کمک معین در بانکها سخنران: دکتر علی خسروبیگی |
در طرح های با مزایای معین در صورت ناتوانی صندوق در جبران مخارج، بانک های عضو موظفند کسری موجود را به بازنشستگان خود پرداخت کنند. در حال حاضر بخش عمده پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان هر بانک بر عهده خودشان است. در دو دهه اخیر تغییر طرح از مزایای معین به کمک معین به عنوان یک راه حل مورد توجه مدیران بانک ها بوده است. همچنین ادغام صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها در صندوق تامین اجتماعی و نیز در برخی موارد در دولت مورد بحث بوده است. به نحوی که برخی از بانک ها کارکنان جدید استخدام شده را تحت پوشش صندوق تامین اجتماعی قرار دادند. برآورد بار مالی جابجایی کارکنان قدیمی از صندوق بازنشستگی بانک ها به تامین اجتماعی نیز از چالش های کلان مدیران و سهامداران آن ها بوده به نحوی که روند رو به رشد هزینه تعهدات بازنشستگی کارکنان اعتراض سهامداران بانک ها را به همراه داشته است.
![]() |
تلفن های تماس: 29959283- 29959282 - 22881702- 021 دورنگار: 22846899 پست الکترونیک: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید |