| پنجشنبه, ۱۰ فروردین ۱۳۹۶

• تلفن دبیرخانه : 22881701
  • دورنگار دبیرخانه: 22849089
  • پست الکترونیک : info@ibi.ac.ir

فکر تأسیس مرکزی جهت آموزش بانکداری به عنوان یک نیاز قطعی و مسلم نظام بانکی کشور از دیر باز مطرح بوده است؛ به همین منظور، نخستین گام در سال 1320 توسط بانک ملی ایران با برگزاری کلاس‌های بانکداری برداشته شد. سپس در سال 1338 بانک سپه،"انستیتوی علوم بانکی" را بنیانگذاری کرد.

با تأسیس بانک مرکزی ایران در سال 1339، مقدمات تأسیس "مؤسسه علوم بانکداری ایران" با مشارکت بانک‌های مرکزی، ملی ایران و سپه، فراهم آمده و گامی اساسی در آموزش و تربیت کادر ورزیده و آزموده برداشته شد.

مؤسسه علوم بانکی ایران از سال تحصیلی 43-1342 رسماً کار خود را آغاز نمود و طبق اساسنامه مصوب، فارغ‌التحصیلان آن پس از سه سال به اخذ درجه لیسانس در علوم بانکی که مورد تأیید وزارت علوم و آموزش عالی بود، نایل می‌گردیدند. مؤسسه علوم بانکی ایران تا سال 1358 (که در آن سال در دانشگاه علامه طباطبائی ادغام گردید) همچنان به فعالیت خود ادامه می‌داد.

تصویب قانون عملیات بانکی بدون ربا در شهریور ماه 1362 از جمله دلایلی بود که بازگشایی مؤسسه را ایجاب می‌نمود؛ بنابراین، از نیمه دوم سال 1362، جهت فعالیت مجدد مؤسسه، بررسی‌ها و تحقیقات جامعی توسط بانک مرکزی آغاز گردید. به این  منظور در اواسط سال 1364، طرح بازگشایی مؤسسه، جهت تصویب به شورای پول و اعتبار تقدیم گردید و سرانجام در اسفند ماه همان سال تحت عنوان "مرکز آموزش بانکداری" به تصویب رسید. پس از تصویب اساسنامه "مرکز آموزش بانکداری"  چند سال بعد نام آن با تأیید هیأت امنا به  "مؤسسه عالی بانکداری" تغییر یافت.

آدرس موسسه : خیابان پاسداران، ایستگاه ضرابخانه، پلاک 195 صندوق پستی 4814/19395